Login

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


CoM archief


Archief: 2015
Archief: 2014
Archief: 2013
Archief: 2012
Archief: 2011
Archief: 2010
Archief: 2009
Archief: 2008
Archief: 2007
Archief: 2006
Archief: 2005
Archief: 2004
Archief: 2003Contact

secretariaat


La bella Italia in Ittervoort

CoMOp zaterdag 19 november presenteert Fanfare Concordia uit Ittervoort in het kader van haar jaarlijkse Colours of Music reeks dit jaar het concert “La bella Italia”.
De fanfare neemt u o.l.v. Maurice Daemen mee op een muzikale reis door Italië met af en toe een uitstapje naar andere mediterrane gebieden. In een sfeervol Cultureel Centrum de Mortel zult u zich voelen als op een onvergetelijke avond in een lokale trattoria bij de brandende open haard. Op het programma staan wereldberoemde Italiaanse werken.

U hoort niet alleen de Triomfmars uit Aida, Nessun Dorma en Amigos para Siempre maar ook nummers als Vivo per lei, Conte Partiro en O Sole Mio.
De hoofdrol deze avond is voor zanger Arwin Kluft. Hij werd in 1998 uitgeroepen tot winnaar van het TROS programma 'Una Voce Particolare', gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. In 2002 kroop hij in de huid van 'Andrea Bocelli' tijdens het programma 'de Soundmix Show' als aanzet naar een solocarrière. Tijdens het Nationaal Songfestival in 2003 werd hij derde met 'Turiddu' dat nu ook op het programma staat. Joop van den Ende theaterproducties benaderde hem in 2007 om in de musical “Tarzan” te spelen.

Arwin Kluft is een zanger met een veelzijdig talent in diverse genres.
In verschillende duetten zal Arwin deze avond samen zingen met de Sharon ten Haaf. Zij werd in 1999 eveneens winnares van het door Ernst Daniël Smid gepresenteerde programma. Deze sopraan die in musicals en opera´s kind aan huis is zal vanwege haar prachtige stem u als soliste en in duet in Italiaanse vervoering brengen. 

De avond wordt weer gezellig afgesloten met een “after-party”. Ditmaal verzorgd door zangeres Diana Olierook. Zij is actief als solozangeres. Een muzikale avond die niet alleen bijzonder is voor Ittervoort maar die in de programmering van andere theaters in de regio niet zou misstaan.

Wij hopen ook u te mogen verwelkomen in Cultureel Centrum de Mortel op zaterdag 19 november 2011. Aanvang 20.00 uur, entreeprijs € 12,50 in voorverkoop, € 15,00 aan de kassa.


Voorverkoopadressen:

- Gebr. Vries, Margarethastraat 7, Ittervoort - 0475-565370
- Adams Muziekcentrale Ittervoort, Aziëstraat 17-19, Ittervoort - 0475 560700

Kaarten reserveren via tel. 0475-565923 of l.timmermans@planet.nl 


naar boven | 26-10-2011 | Colours of Music

Bijzonder verslag van een trouwe luisteraar

CoMFanfare Concordia steekt veel energie in het organiseren en uitvoeren van bijzondere concerten. De jaarlijks terugkerende Colours of Music concerten zijn daar een goed voorbeeld van. Dat deze concerten trouwe luisteraars kennen daar zijn we ons wel van bewust, maar dat een van deze luisteraars zo geraakt is door de muzikale prestaties van onze fanfare dat hij dit op schrift stelt was ons (in ieder geval mij ) nog niet bekend. Onderstaand een verslag van het Colours of Music concert 2008 van de hand van George Tauber, de vader van onze 1e bugel speelster Yvonne Schreurs-Tauber, schoonvader van onze bas speler Theo Schreurs en opa van hun drie kinderen en tevens onze leden Ralf, Jeroen en Simone.


COLOURS OF MUSIC 2008

Kleuren van muziek. Onder dit motto werd op 8 november voor de zesde keer op rij door de fanfare Concordia uit Ittervoort een bijzonder concert gegeven, dat werkelijk groots en uitermate bijzonder was. Ik heb zelf enkele meningen, die ik over fanfare muziek had, moeten bijstellen.

Ik heb altijd de mening gehad en ook verkondigd, dat het voor het muzikale pijl van een harmonie of fanfare niet goed zou zijn populaire muziek te spelen, omdat er dan te veel met de pet naar gegooid zou worden. Na afgelopen 8 november weet ik, dat, wanneer de populaire muziek maar moeilijk genoeg is, de muziekvereniging samen met de dirigent maar bekwaam en serieus genoeg zijn en er door een bekwaam arrangeur goede arrangementen gemaakt worden, het muzikale pijl zelfs verbeterd kan worden. Tevens was ik ook een tegenstander van het toevoegen aan de fanfare van fanfare oneigen instrumenten. Ik heb nu gehoord, dat, wanneer het door een bekwaam arrangeur gedaan wordt, het toevoegen van een synthesizer, een elektrische gitaar en piano goed mogelijk zijn. Ook kan de fanfare gebruikt worden als begeleidingsorkest voor zangers, zij het, dat deze dan wel goede microfoons dienen te gebruiken.

Mensen, dit was een belevenis, die ik noch nooit heb meegemaakt en ik loop toch al ongeveer 60 jaar in dit blaasmuziek wereldje mee. Dit concert was waardig voor een groot theater met  in aantal een heel groot publiek. De kosten voor zo een avond zijn voor een vereniging niet op te brengen en wij moeten de ondernemers in de omtrek dan ook dankbaar zijn, dat zij deze avond met hun sponsoring mogelijk hebben gemaakt.

Het programma werd aan elkaar gepraat en gezongen door Gé Titulaer, nogal bekend als de vader van Boris. Volgens mij wordt daarmee Gé onrecht aangedaan. Hoe goed Boris ook zingt, hij heeft noch lang niet die klasse van zijn vader. Wat dacht u van het volgende programma: de titelsong van Out of Africa, de Titelsong van Mission Impossible, een compilatie uit Phantom of the Opera, waarbij Gé samen zong met een zeer goede zangeres Jacqueline Fijnaut. We gaan verder met de titelsong uit Titanic, gezongen door dezelfde zangeres. Daarna de titelsong van Indiana Jones. U zult ondertussen wel begrepen hebben, dat de ondertitel van dit concert was: Filmmuziek. Het programma ging verder met een compilatie uit Porky & Bess met als zanger wederom Gé Titulaer en daarna een bundeling van tunes van bekende tv-series (zoals Dallas, Mash, de Fabriek en Swiebertje). De arrangementen waren van Frits Kessels Jr. en goed verzorgd. Ik weet niet of hij ook de andere arrangementen geschreven heeft, maar zo ja, dan een dikke pluim.
Na de pauze ging het weer verder met de titelsong uit Superman, Once upon a time in the West met als zangeres Jacqueline Fijnaut.
Toen kwam er een Star Sister act. Dit was een trio, bestaande uit twee Nederlandse meisjes en een meisje uit Nieuw – Zeeland, die de Andrew Sisters weer helemaal deden herleven. Zij zijn nog maar pas begonnen, maar het zal me niet verbazen als u ze binnen niet al te lange tijd op de televisie zult zien.
Daarna komen we aan het optreden van een zekere May Peters. Een over actieve vrouw, die uit Echt schijnt te komen, fantastisch schuiftrombone speelt, hierop ook zeer goed improviseert. Is docent aan het conservatorium in Puerto Rico en doceert hier trombone, Jazz en Caribische Muziek. Ze heeft ook nog net een boek geschreven en zoals ik de volgende dag heb kunnen vaststellen weet zij ook perfect een Big Band te leiden met een doldriftig enthousiasme, kortom, een dijk van een vrouw. Zij speelde met de fanfare een Zuid Amerikaans lied Oye Como Va. Ook speelde ze met de dirigent van het corps een duet, zij op de trombone en hij op de bugel. Gé noemde dat geen duet, maar een duel. Tot slot kwam er nog een grote finale, waarbij alle medewerkers van de avond op het podium verschenen.

Mensen, dat was weer een avond genieten en dan begint mijn kop weer actief te worden en dan denk ik, waarom kunnen hier niet meer mensen van genieten. Ik geloof, dat deze regio een eigen theater nodig heeft. We hebben hier naast de deur twee topkorpsen, die zelf regelmatig concerten geven, ook met andere topkorpsen. Wij hebben het evenement Colours of Music, dat eigenlijk in een grotere zaal zou moeten. Er zouden dan concoursen gehouden kunnen worden en ook nog andere activiteiten. We zouden ook de Oranjerie kunnen huren, maar dat is voor veel mensen te ver weg en voor de organiserende verenigingen te duur. Hier zouden verschillende gemeenten samen moeten overleggen en werken,

Tot slot een groot compliment voor de fanfare van Ittervoort en zijn actieve dirigent Maurice Daemen, die veel meer doet, dan hij moet doen en dat kunnen we  niet genoeg waarderen. Ik ben benieuwd, wat hij voor het volgende Colours of Music weer voor verassingen heeft. Ik weet zeker, dat ik de laatste vijf heb bijgewoond en het wordt iedere keer beter. Nogmaals dank aan de sponsors en voor u lezers, noteer, dat volgend najaar weer iets te genieten valt. Blijf gezond en geniet van het leven. Tot volgende keer.

George Tauber


Ik denk oprecht dat we trots mogen zijn dat luisteraars onze concerten op een dergelijke manier beleven. Ik hoop dan ook dat wij nog lang in de gelegenheid zullen zijn op deze manier bezoekers te inspireren. De heer Tauber hoop ik nog graag lange tijd te mogen verwelkomen op onze concerten en hij mag wat mij betreft zijn ervaringen op schrift ook in de toekomst graag met ons delen. Dhr. Tauber, bedankt voor uw mooi verslag !

naar boven | 13-01-2011 | George Tauber / Hans Gubbels

Copyright (©) TimCam, 2008