Login

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


CoM archief


Archief: 2015
Archief: 2014
Archief: 2013
Archief: 2012
Archief: 2011
Archief: 2010
Archief: 2009
Archief: 2008
Archief: 2007
Archief: 2006
Archief: 2005
Archief: 2004
Archief: 2003Contact

secretariaat


Grand Finale -9 november 21:00 uur- La Panader

CoMLa Panadería  Feat. May Peters
May Peters (Foto: Annemiek Mommers)
Pana is Venezolaans voor vriend. 
Wereldmusicus May Peters was docent Trombone Jazz en Caribische Muziek aan het Conservatorium in Puerto Rico. In haar indrukwekkende loopbaan trad ze op met beroemde orkesten op nationale en internationaal vermaarde podia in eenentwintig verschillende landen (uit Nederland: The Cubop City Big Band; uit Suriname: Ronald Snijders Extended Band; uit Puerto Rico: Elías Lopés, Plena Libre, Eddie Santiago; Curaçao: Tumba Festival en vele anderen) Ze gaf workshops in de Cariben, de Verenigde Staten en Zuid Afrika. May is correspondentwww.caribemagazine.nl van Puerto Rico en de muziek van Curaçao. Dit najaar verschijnt haar boek Música Maestra brieven uit San Juan. 

In Nederland heeft ze nu haar panas gevraagd voor haar salsaformatie. Stuk voor stuk meestermusici in caribische muziek. La Panadería (de bakkerij) bestaat uit zangeres en componisteYma América (Venezuela), de percussionisten Daniel Patriasz en La Tigresa (Nederland), percussionist Miguel Padrón (Venezuela) bassist Leslie López (Puerto Rico), zanger David Lenisuit Colombia, pianist Bruno Böhmer (Venezuela) trompettist Charles Biggs ( USA). 
Deze allstar bezetting zorgt zonder moeite voor een Caribische fiesta! 
Meer info: www.myspace.com/maypeters en www.maypeters.com 
 

naar boven | 01-11-2008 | Webmaster

Laatste info Kleurrijk Festival Leudal 2008

CoMSwingende Mix van Filmmuziek, Latin en Limburg


Nog even en het eerste Kleurrijk Festival Leudal strijkt neer in CC De Mortel in Ittervoort. Topmusici Gé Titulaer ? vader van Idol Boris -, May Peters en Yma América staan garant voor een swingend programma in samenwerking met Fanfare en Big Band Concordia uit Ittervoort en het Gemengd Koor Vocante uit Neer. Limburg meets Movies and Latin! De internationaleAllstar Salsaband La Panadería sluit af op zondagavond. 

Fanfare Concordia uit Ittervoort integreert haar zesde Colours of Music in dit tweedaagse Kleurrijk Festival Leudal. Latin & Movies is de kleurrijke paraplu boven het evenement.

 

Saxen Bigband Concordia De trombones Concordia
Colours of Music: Movies

Op zaterdagavond 8 november vanaf 20:00 uur staat filmmuziek centraal. Jazzzanger en multi-instrumentalist Gé Titulaer treedt op als solist. Hij brengt vocaliste Jacqueline Fijnhouten drie leerlingen mee. Fanfare en Big Band Concordia laten bekende tv- en filmmuziek weerklinken, van Once Upon a Time in The West tot Mission Impossible, van Titanic tot The Godfather. Er klinken diverse nieuwe arrangementen. Na afloop volgt een afterparty met Fermate.

 

Gemengd Koor Vocante repetitie Neer (29-09-2008)
Colours of Music: Latin

Zondag 9 november start het programma om 18:00 uur met een demonstratie en workshop salsadansen. Salsa Club Weert (www.salsaclubweert.nl) biedt iedereen, jong en oud, de mogelijkheid om op een erg gezellige manier de beginselen van het salsa- en merengue dansen in deze workshop te leren. Kom op tijd! 
Latijnsamerikaanse dans, zang en muziek staan deze avond centraal. Het publiek zal zich in de Cariben wanen onder het genot van cocktails en tapas van At Today's uit Heel. KoorVocante uit Neer brengt een set originele Latin-nummers. Ook het resultaat van de wervelende workshop met de Venozolaanse latinvocaliste Yma Ameríca is te beleven.

 

May Peters & Big Band Concordia Ittervoort Guiro & partituren May Peters
De Big Band van Fanfare Concordia onder leiding van May Peters vertolkt een spetterend repertoire van mambo grootheden als Tito Puente en Pérez Prado, met als speciale gasten oa. zanger David Lenis (Colombia) en zangeres Yma América, pianist Jorge Martinez (Cuba), bassist Leslie Lopéz (Puerto Rico), de percussionisten Felix Rodríguez (Dominicaanse Republiek), Daniel Patriasz (Nederland), Miguel Padrón (Venezuela) en Charles Biggs (USA). 
Een voorproefje van het repertoire op de zondagavond is te beluisteren via deze link.

 

Workshop Vocante en Yma America
Grand Finale

De Grand Finale vanaf 21:00 uur is een optreden van de voornoemde Salsa Allstars die samen de salsaformatie La Panadería vormen.

 

Entree

Beide dagen wordt een entreeprijs gevraagd van 10 euro. Een passepartout kost 15 euro. 
De voorverkoop via internet start op 15 oktober via www.fanfareconcordia.nl 
Kaarten zijn vanaf 20 oktober ook te koop bij: Adams Muziekhandel (Aziëstraat 17-19) en Gebr. Vries (Margarethastraat 7) in Ittervoort, Music Store (Het Carillon 1) in Heythuysen en Christine, De Echte Bakker (Engelmanstraat 111) in Neer. 
U kunt meer informatie vinden op www.vocante.nl en www.uitenthuisinleudal.nl

 

Mama Ines Clave Trompet Concordia
Goed doel 2008

Om de wederzijdse waardering en uitwisseling van verschillende culturen extra kracht bij te zetten, wordt er jaarlijks een 'goed doel' gekoppeld aan het Kleurrijk Festival Leudal. Inwoners van Leudal worden opgeroepen om goede doelen voor te dragen. Scholen en studenten worden ook opgeroepen te reageren. De voorkeur wordt gegeven aan een goed doel dat een duidelijke relatie heeft met Zuid-Amerika en/of de Cariben. Een deel van de opbrengst van het Kleurrijk Festival Leudal gaat daarnaar toe. Zondagavond wordt bekendgemaakt aan welk project het Kleurrijk Festival Leudal zal bijdragen. 
Het goede doel 2008 kunt u doorgeven aan mevrouw C. Schrurs, tel: 0475-859712 of mail: c.schrurs@leudal.nl 

Hoofdsubsidiënten van deze eerste editie van het Kleurrijk Festival Leudal zijn de gemeente Leudal en de Provincie Limburg.

 

naar boven | 31-10-2008 | Webmaster

Voorverkoop Colours of Music 2008 gestart

CoMBeide dagen wordt een entreeprijs gevraagd van 10 euro. Een passepartout kost 15 euro. 
De voorverkoop via internet is gestart. Kaarten zijn vanaf 20 oktober ook te koop bij: 
 
  • Adams Muziekcentrale,    Aziëstraat 17-19,    Ittervoort 
  • Gebr. Vries,    Margarethastraat 7,    Ittervoort 
  • Music Store,    Het Carillon 1,    Heythuysen en 
  • Christine De Echte Bakker,    Engelmanstraat 111,    Neer 
  • of via e-mail: l.timmermans@planet.nl

naar boven | 18-10-2008 | Webmaster

Colours of Music 2008 een klein voorproefje

CoMTHEMA COLOURS OF MUSIC 2008 : "MUSIC IN MOVIES" 

Een avond vol geluid en beeld, op zaterdag 8 november, in een zaal die geheel in sfeer is aangekleed. U zult meegenomen worden door de filmwereld met bekende titelsongs als die van de films Titanic en Once Upon a Time in the West. Of kent u nog de thema?s van Out of Africa of Superman? 
Dit jaar zullen we met veel vocale solisten werken, Gé Titulaer kent u nog van het afgelopen jaar. Niet alleen zal hij met zijn prachtige stem weer de zaal beroeren, ook de presentatie van de avond is van zijn hand. 
Een solozangeres, Jacqueline Fijnhaut zal hem in diverse nummers ter zijde staan en voor de swing wordt gezorgd door een vocaal trio die de Star Sister Act voor hun rekening nemen. 
Vaak zult u denken waar ken ik dit melodietje van? Een aantal medley?s met film- en TV-tunes zullen de revue passeren, en als uitsmijter zal ook de Latin in films ten gehore worden gebracht. May Peters, een tromboniste die na langdurig verblijf in de Caribbean bijna salsa bloed heeft, zal onze big band in een bijzondere vertolking van Oye Como Va voorgaan ..........
.......... en een grande finale met alle artiesten op het podium! 

Overigens maakt dit jaar het Colours of Music onderdeel uit van het Kleurrijk Festival Leudal. Daarom zal op zondag 9 november "De Mortel" in Ittervoort het toneel zijn van alles wat met Latin te maken heeft, Salsa, Latin Dance, swingende Big Band enz., een spektakel waarbij u als vaste bezoeker van concerten van Fanfare Concordia Ittervoort natuurlijk ook van harte uitgenodigd bent. 

Vooruitblik Colours of Music 2008

 

naar boven | 01-10-2008 | Webmaster

Colours of Music Concert van de Maand

CoMIn de serie "Concert van de maand" richt Music & Show de schijnwerper op concerten, prestaties en manifestaties met een opvallende artistieke invulling. 
In deze aflevering aandacht voor de serie Colours of Music waarmee fanfare Concordia Ittervoort muzikanten en publiek in contact brengt met andersoortige muziek. De vijfde editie op 10 november 2007 stond in het teken van All American Music. 
Onderstaand het artikel uit Music & Show.

 

Artikel uit Music & Show - Januari 2008

 

naar boven | 26-01-2008 | Webmaster

Copyright (©) TimCam, 2008