Login

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


CoM archief


Archief: 2015
Archief: 2014
Archief: 2013
Archief: 2012
Archief: 2011
Archief: 2010
Archief: 2009
Archief: 2008
Archief: 2007
Archief: 2006
Archief: 2005
Archief: 2004
Archief: 2003Contact

secretariaat


Wederom TOPPERS op Colours of Music

CoMRolf Prejean (10102007)

ROLF PREJEAN

Rolf Prejean studeerde van 1989 tot 1997 piano aan het Maastrichts conservatorium bij Barbara Grajewska, waar hij de diploma's D.M. en U.M. behaalde. Hij volgde diverse masterclasses in het buitenland. Verder behaalde hij in 1993 het staats praktijk diploma HaFaBra-direktie waarvoor hij studeerde bij de stichting Kreato en waar hij thans docent is voor de theoretische vakken. 

Hij behaalde in 1999 de 1e meestergraad voor het vak Orkestdirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven en in 2001 het praktijkdiploma orkestdirectie bij Jan Stulen aan het Maastrichts conservatorium. Verder nam hij 4 maal succesvol deel aan de Wiener Meisterkurse, een 14-daagse dirigentencursus onder leiding van Salvador Mas Conde, voormalig Chef-dirigent van het L.S.O. en volgde cursussen bij Jorma Panula, Leif Segerstam en recentelijk bij Bernard Haitink. Rolf is dirigent van 2 Limburgse muziekverenigingen, is een veelgevraagd begeleider (van o.a. solistenconcoursen) en remplaceert als pianist bij het L.S.O.

  
 

Gé Titulaer (10102007)

GE TITULAER

De professionele carrière van zanger, componist en multi-instrumentalist Gé Titulaer, begon in de zeventiger jaren bij de popgroep Pat Cool. De songs voor de succesvolle debuutelpee Daybreak - allemaal gecomponeerd door Gé - werden door de toenmalige hitzender Hilversum 3 zó enthousiast ontvangen, dat het album gelijk werd uitverkozen tot tip-elpee van de week. De groep verzorgde optredens door het hele land en was op de vele festivals een graag geziene gast. Na een tijdje ontstond bij Gé de behoefte om als zanger solistisch zijn weg te zoeken. Hij wist een uitgever te vinden voor zijn songs en in 1980 verscheen zijn eerste soloalbum, getiteld What?s New. Dit album, geproduceerd door Cees Schrama, werd door Polydor gereleased en meteen onderscheiden met een Edison. 

Zijn naam was gemaakt en hij werd als solist uitgenodigd om met het Nederlandse team mee te doen aan het Nordring Festival in Helsinki. Hij wint, tezamen met onder anderen Greetje Kauffeld dit tiendaagse spektakel en geldt vanaf dat moment als een belangrijke ontdekking. Hij wordt door vooraanstaande muziekjournalisten op één lijn geplaatst met namen als Frank Sinatra, Tony Bennett en George Benson. Vanuit heel Europa ontvangt hij uitnodigingen voor concerten, tv-shows en radioprogramma?s. Eén van zijn grootste bewonderaars en vriend, is Mark Murphy; zelf ook een van de grootste jazzvocalisten ?alive?. Deze ontdekking van Sammy Davis jr. werkte samen met onder anderen Miles Davis, Charly Parker, Wayne Shorter en Gé Titulaer. 

In zijn carrière deelde Gé het podium met wereldsterren als Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Buddy Colette, Clark Terry, Norma Winston, Diane Schuur, John Clayton en vele, vele anderen. 
Zijn meest recente concertreizen brachten hem naar New York in 2004 en, tezamen met het fantastische Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, verbleef hij in juni 2005 in Canada en verzorgde optredens in Hamilton, Toronto, Montreal en Fredericton.

 

Ruud Breuls (10102007)

RUUD BREULS

Ruud studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen het Hilversums Conservatorium). Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 1996 is hij trompet-solist van het Metropole Orkest

Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer, Joe Lovano, Jeff Beal, Kenny Barron, Ronny Cuber en Bill Holman. Ook maakte Ruud deel uit van de 'Stylus Horns', de viermans blazerssectie met o.a. Wim Both, die op de CD's van bekende Nederlandse artiesten speelt (o.a. Marco Borsato, René Froger, Gordon en Lee Towers). 

Verder speelt Ruud nog in twee jazz-groepen: 'Buddies in Soul' en 'Major League' en de Big Bands: 'Jazz Orchestra of the Concertgebouw', 'Dutch Jazz Orchestra', 'Cubop City Big Band', Timeless Jazz Orchestra', 'The Frits Landesbergen Baileo Big Band' en 'The Beets Brothers Orchestra'.

 


From USA (10102007)

FROM USA

In de regio bij veel boekers en fans inmiddels een begrip. Ook al gezien in onder andere Paradiso, Amsterdam en in M.T.C., Köln. In november 1999 wonnen ze de felbegeerde eerste prijs in de bandjes-competitie in het AVRO programma "Het steenen tijdperk". 
Dus klaar voor het grote werk. Er zijn veel bands die zich dit tot doel stellen, er zijn er echter maar weinig die het ook in huis hebben dit waar te maken. 

Het bijwonen van hun optreden is een ware verademing, een visueel feestje, een sfeer van herkenning, van meebrullen en mee bewegen. De vele optredens hebben het aangetoond. Waar FROM USA staat daar zijn ook de mensen en blijven de mensen. Zij blijven voor de uitstraling van de band. Zij gaan voor het perfecte repertoir, de eigen nummers en FROM USA bewerkingen van Elvis naar de Beatles van Van Morrisson naar Madonna, Byrds, Radiohead en Oasis. De positieve sfeer op het podium werkt aanstekelijk op het publiek, jongeren, jongere ouderen en oudere jongeren. 
FROM USA is: Stan Peters , Frank Phalt , Roeland Ruijsch van Dugteren, Joep Peters

 

naar boven | 26-08-2007 | Webmaster

Copyright (©) TimCam, 2008