Login

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


CoM archief


Archief: 2015
Archief: 2014
Archief: 2013
Archief: 2012
Archief: 2011
Archief: 2010
Archief: 2009
Archief: 2008
Archief: 2007
Archief: 2006
Archief: 2005
Archief: 2004
Archief: 2003Contact

secretariaat


Colours of Music 2006 een wervelend concert

CoMVoor het vierde achtereenvolgende jaar, nu in CC de Mortel. Dit jaar werd gekozen voor de Latijns-Amerikaanse muziek waarin de muzikale klanken uit de Caribbean en de Latijnse tango een belangrijke rol speelden. 
Alle ingrediënten waren weer aanwezig om er een spetterende avond van te maken. De bezoekers zaten op het puntje van hun stoel wetend uit vroegere ervaringen dat fanfare Concordia garant staat voor een sprankelend concert. Een prachtige invulling van de avond samen met de bijzondere artiesten die het organiserend comité voor deze avond had gecontracteerd. 

Colours of Music 2006: Latin Tango Caribbean (18112006)

Met een prachtig uitgevoerd werk "El Camino Real" (de koninklijke weg) opende Maurice Daemen en fanfare Concordia het concert. De stemming zat er al direct in, de vonk sloeg over. 
Daarna gelijk al de eerste solist. Gerard van Duinen op zijn bandoneon. 
In een solistisch werkje "Pumpa" liet hij de toehoorders kennismaken met het typische geluid van de bandoneon. Het publiek reageerde enthousiast. Nog enthousiaster was het publiek na het optreden van Gerard en de fanfare die samen "Oblivion" van de zeer bekende componist Astor Piazolla uitvoerden. Een schitterende presentatie alsof bandoneonist en orkest al jaren samenspeelden. 
Dat fanfare Concordia het karakteristieke Caribische geluid op een voortreffelijke manier in "Pirates of the Caribbean" beheerste en op de bühne neerzette vergrootte alleen maar de sfeer die van minuut tot minuut beter werd.

Colours of Music 2006: Gerard van Duinen op Bandoneon (18112006) Colours of Music 2006: Linda Smeets en combo (18112006)
Dan was het tijd voor Linda Smeets. Eenzelfde virtuositeit als bij Gerard van Duinen. Ze zong eerst een solistisch werkje om vervolgens samen met de fanfare het werk "Wave" neer te zetten. Soliste en orkest waren volledig aan elkaar gewaagd. Ook hier weer een vanzelfsprekend samenspel. De fanfare kende Linda en Linda kende de fanfare. 
Voor de pauze swingde de fanfare nog eenmaal uit de pan in het jazznummer "Blue Rondo a la Turk" een nummer van Dave Brubeck en speelde Gerard van Duinen samen met de fanfare de wereldberoemde "Libertango" waarna het publiek even kon bijkomen bij een kopje koffie of een pilsje. 

Colours of Music 2006: Linda Smeets (18112006)
Na de pauze eenzelfde beeld. Een doorlopende flitsende voorstelling van muziek en show. De fanfare speelde "Malaguena" en "The Girl from Ipanema" op een waarlijk indrukwekkende wijze. Het publiek genoot met volle teugen en liet dat tussentijds met applaus duidelijk merken. 
Natuurlijk viel de uitvoering van "Adios Nonino" (Vaarwel Vadertje!: de tango die gespeeld werd bij het huwelijk van prins Willem Alexander en prinses Maxima) zeer in de smaak en mocht Gerard van Duinen een staande ovatie in ontvangst nemen. 

Colours of Music 2006: Gerard van Duinen op Bandoneon (18112006) Colours of Music 2006: Linda Smeets (18112006)
Nog eenmaal Linda in een medley van Gloria Estefan en toen was het hoogtijd voor onze 3e groep, The Dutch Rhythm Steel & Show Band. 
Bij de presentatie van de groep veerde de zaal op. Met een ongekend enthousiasme presenteerde de groep zich aan het publiek. Vanaf het allereerste moment kon niemand stil blijven zitten. Een en al ritme en show. 
Uniek voor Ittervoort en ook voor de Steel band was de gezamenlijke uitvoering van "Island in the sun" en "Rivers of Babylon". Een repetitie van een kwartier en the Steelband speelt samen met de fanfare alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. De toehoorders gingen uit hun dak. 

Colours of Music 2006: Bloemen voor Gerard, Linda en Maurice (18112006)

Bloemen voor dirigent Maurice Daemen, artiesten Linda en Gerard en technische leiding Hans Gubbels besloten het tweede gedeelte van een zeer geslaagd concert. 
Het derde gedeelte duurde tot in de kleine uurtjes en valt moeilijk te beschrijven. 
Zonder ook maar een moment van stilte speelde de Steelband het ene bekende nummer na het andere en wist het aanwezige publiek te boeien en vooral in beweging te houden. 

Colours of Music 2006: Dutch Rhythm Steel & Show Band (18112006) Colours of Music 2006: Dutch Rhythm Steel & Show Band (18112006)

Het aangeboden bloemetje, na de zoveelste "Zugabe" was terecht op zijn plaats. Alleen maar lof voor de uitvoerenden. Een prachtige muzikale avond die eigenlijk niemand had mogen missen. Chapeau voor uitvoerenden en ook voor het publiek! 
Jammer voor diegenen die er niet waren! Volgend jaar een nieuwe kans? 

 

naar boven | 08-12-2006 | Huub Corstjens

Kleurrijke flyer

CoM
 

naar boven | 20-10-2006 | Webmaster

Latijns-Amerikaanse muziek is thema CoM 2006

CoM

De artiesten van deze avond

Op zaterdag 18 november a.s. vindt voor de vierde achtereenvolgende keer het galaconcert in het kader van Colours of Music plaats. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in C.C. de Mortel te Ittervoort. De organisatie heeft dit jaar enkele bijzondere artiesten weten te vinden die u deze avond op een aangename wijze zullen verrassen met hun muzikale kwaliteiten. 
Evenals voorgaande jaren heeft het galaconcert een thema gekregen. Dit jaar is gekozen voor de Latijns-Amerikaanse muziek waarin de muzikale klanken uit de Carribean, en de Latijnse tango een belangrijke rol zullen spelen. Als u eerder heeft kunnen genieten van de speciale sfeer waarvoor de muzikanten van Fanfare Concordia garant staan dan mag u deze avond zeker niet missen!!
 
Dutch Rhythm Steel & Show Band

DUTCH RHYTHM STEEL & SHOW BAND

De Dutch Rhythm Steel & Show Band wordt opgericht in Zaandam door Adolf Tevreden en voormalige rijinstructeur Bernito Riley. Het tien man tellende gezelschap bestaat volledig uit muzikanten van Surinaamse origine. Het kenmerkende geluid van de groep is afkomstig van de tot melodisch percussie-instrument omgebouwde olievaten. De eerste jaren speelt men vooral in eigen kringen, in eerste instantie onder de naam Silvertone Steel Band en met grote oildrums in plaats van basgitaar. Geleidelijk aan volgt de rest van Nederland en is de groep ook een graag geziene gast in Duitsland waar de groep het podium deelt met onder meer James Last en optredens verzorgt voor prominenten als bondskanselier Willy Brandt. Bij de Oosterburen spelen de muzikanten onder de naam Trinidad Oil Company. De Dutch Rhythm Steel & Show Band doet in december 1974 in de Jaap Edenhal het voorprogramma van een matig bezocht optreden van de Amerikaanse zanger George McCrae. 
In 1977 komt de luchtige popsingle January, February, March de hitlijsten binnen. Het nummer scoort flink in heel Europa. In Nederland wordt de track uitgeroepen tot Alarmschijf en komt uiteindelijk tot een vijfde plaats. Dankzij het succes van dit nummer heeft de band diverse radio- en televisieoptredens in binnen- en buitenland. De groepsleden werken met Boney-M en treden op met bekende artiesten als James Brown, James Last en Charles Aznavour. De hitsingle is te horen op het binnen twee dagen opgenomen derde album Dance, Dance, Dance! 
De band treedt na bijna een kwart eeuw nog altijd op. De tropische muziek (merenque, calypso) wordt vaak opgevrolijkt met dansers. Naast eigen werk speelt de groep ook nummers van Bob Marley, Harry Belafonte en Tina Turner.
 
Gerard van Duinen Linda Smeets

GERARD VAN DUINEN

(Den Haag, 1965) Gerard studeerde enkele jaren Japans en wiskunde, maar bracht zijn studietijd voornamelijk door als bassist en zanger in verschillende popgroepen. Hij legde zich toe op verschillende instrumenten, zoals piano, klarinet en saxofoon, en zong geruime tijd in een close harmonykwartet, waar hij ook de arrangementen voor schreef. Hiermee speelde hij onder meer in Het Paard in Den Haag in een Frank Zappa tribute. 
In 1996 leerde hij de Argentijnse tango kennen, en was hij als danser, en later als DJ "El Punto" in de milongas aktief. In 1999 besloot hij bandoneón te gaan spelen, omdat er geen bandoneonist voor zijn tangogroep "Los Mareados" te vinden bleek. Hij studeerde bij Leo Vervelde en Carel Kraayenhof, deels via het Rotterdams Conservatorium. De afgelopen jaren trad hij onder meer op met zijn groep Cuarteto Gotán, Sexteto Temporal, het orquesta típica OTRA en het Gelders Orkest. 
Zo speelde hij zowel in concertzalen als het Koninklijk Concertgebouw, de Doelen Rotterdam en Musis Sacrum in Arnhem, als in tangoclubs als de Academia de Tango, Cuartito Azul en El Palacio del Tango. Thans is hij student van de Argentijnse bandoneóngrootmeester Juan-José Mosalini in Parijs. 
Gerard studeerde compositie en arrangeren bij Gustavo Beytelmann, Alejandro Schwartz en Richard Ayres. Naast voor zijn eigen groepen schreef hij onder meer voor strijkkwartet, kamerensemble en koor. Zijn tango "El Sordo" werd uitgezonden op Radio 4. Bezoek Gerardswebsite.

 

LINDA SMEETS

Tijdens het galaconcert Colours of Music 2005 kon men al genieten van een formidabel optreden van deze getalenteerde zangeres uit onze eigen regio. 
Vanaf oktober 2005 tot en met maart 2006 heeft Linda getourd met de theaterproductie ?She got game 3? van Leoni Jansen, gecoördineerd door Joop van den Ende stageholding. Ricky Koole, Nurlaila Karim, Sarina Voorn, Lotte Zekhuis, Michèle vd Aa, Lesley vd Aa, Pieternel Osinga en Linda Smeets vormen de zangeressen van She got game 3. In de band zitten Marcus Olgers, Jaap Kwakman, Serge Bredewold en Marijn vd Berg. 
Meer informatie over Linda vindt u op haar eigen website: lindasmeets.nl


Extra service, de info artiesten digitaal: 
Tekst Website CoM 2006.doc

 

naar boven | 26-09-2006 | Webmaster

Copyright (©) TimCam, 2008