CoM archief

Archief: 2004
Archief: 2003

Veel belangstelling voor Colours of Music 2004

CoMIn een geheel gevulde zaal van Cultureel Centrum de Mortel, presenteerde fanfare Concordia zaterdag 1 mei j.l. haar 2e editie van Colours of Music. Met medewerking van de solisten Richard Meijer en Aron Leijendeckers, de Vocal Group Mystique en de drumband van schutterij St.Margaretha werd onder leiding van Maurice Daemen een wervelende show neergezet. Een programma van twee keer ruim een uur dat naadloos in elkaar overging.Fanfare Concordia reisde door Europa op zoek naar verschillende muziekstijlen en werd door Concordia Airlines naar verschillende landen gevoerd. Via Edinburgh waar het werk "Andross Castle" werd gespeeld belanden de muzikanten in Rusland waar de bekende "Sabeldans" ten gehore werd gebracht.

Vocal Group Mystique (01052004)

De volgende halteplaats was in de Oekraïne alwaar de bariton Richard Meijer samen met de fanfare het "Wolgalied" vertolkte. Via Kopenhagen, "Shine as the Light" arriveerde het reisgezelschap in Brussel waar de Vocal Group Mystique de vocale kant van "J'aime la vie" voor haar rekening nam. Close harmony met de fanfare; een bijzondere vertolking van dit nummer.Tussentijds werd de Moulin Rouge club in Parijs nog even bezocht en speelde de fanfare "Can Can" van Jacques Offenbach.
De vlucht, "Concordia Airlines 0105" , landde vervolgens is Zweden alwaar Mystique en de fanfare, hoe kan het ook anders, een prachtige medley bestaande uit een zevental liedjes van Abba voor het voetlicht brachten.
Fanfare Concordia (01052004) Richard Meijer (01052004)

Via München (de polka ?Wir sind Kinder von der Eger") daalde het vliegtuig op het vliegveld van Granada. Aan boord Richard Meijer die vervolgens de wereldberoemde ode aan deze zuid Spaanse stad zong, het lied "Granada" van Augustin Lara. Terug naar Wenen voor een prachtige uitvoering van de eeuwig jonge melodieën van Johan Straus. En passant nog een uitvoering van een medley van Robbie Williams via de boordradio op weg naar Boedapest.
En daar was Aron Leijendeckers. In een weergaloze uitvoering van de "Czardas" bracht hij het publiek in vervoering. Een minuten durend applaus was de beloning voor de zeer virtuoze presentatie van de solist. De thuishaven was bijna in zicht. Een perfect gespeeld "Dundonell" van Philip Sparke was de voorloper van wat de apotheose moest worden.

Richard Meijer, Mystique en Aron Leijendeckers (01052004) Drumband Schutterij St.Margaretha (01052004)

Terug in Nederland, terug naar huis. "Jan Klaassen" van Rob de Nijs. Alle solisten en de drumband van de schutterij zorgden voor een prachtig slot.
Het dol enthousiaste publiek dwong orkest, drumband en solisten tot een reprise van dit laatste werk. Een zeer tevreden voorzitter dankte alle medewerkers voor de schitterende presentatie. Het thema van het concert Rondreis door Europa werd schitterend uitgebeeld.
Reacties uit het publiek: "volgend jaar kom ik weer", "geweldig wat een ambiance", "het was geweldig", "deze avond had ik niet willen missen". Een stimulans voor dirigent en muzikanten om op deze manier door te gaan en dit soort concerten een vaste plaats op de agenda te geven. Er werd nog lang gezellig nagepraat waarbij nog menig glaasje werd gedronken.
Rest nog te vermelden dat van de gehele uitvoering een dubbel-CD werd gemaakt. Zodra deze uitkomt kunt u deze bij de webmaster bestellen. Wij houden u op de hoogte.

Afsluiting door voorzitter Hans Gubbels (01052004)

naar boven | 12-05-2004 | Huub Corstjens